A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát. Elfogadom
Termékek Menü

Sam Keen: Belső tűz - A férfilétről

Ár:
3.500 Ft
Bátor és erőt adó könyvében Sam Keen, a pszichológiában is járatos amerikai filozófus személyes és szakmai tapasztalatait egyaránt felvonultatva tekinti át a hagyományos férfiszerepeket és beavatási rítusokat az őskori vadásztól a harcoson át a vállalkozóig, miközben elemzi azt is,hogy mennyiben jelentenek ezek áldást és mennyiben átkot napjainkban, mi a szerepük a kóros teljesítménykényszer kialakulásában. 
Menny.:db

Részletes leírás

"A modern férfira váró történelmi kihívás egyértelmű: fel kell fedeznie a békés férfiasságot, és meg kell teremtenie egy olyan gazdasági közösséget, amelyben mindenki jól jár. Vad úriemberré kell válnia.

Egyelőre fogalmunk sincs, hogyan vihetjük véghez ezeket a hatalmas változtatásokat. Modern férfiak vagyunk, ezért alig van tapasztalatunk abban, hogyan kell jól bánni és gazdálkodni a földdel. Még nem tudjuk, hogyan kell vad, harcos energiákat, a hódításra és uralkodásra irányuló késztetésünket - amelyek a férfiakat évszázadokon át irányították - egy reménytelibb és gondoskodóbb jövő megteremtésére fordítani. Még nem tudjuk, hogyan tartsuk féken technikai őrületünket, hogyan korlátozzuk a gazdasági növekedést vagy tartsuk a népességet ökológiai egyensúlyban. Még nem tudjuk, hogyan cselekedjünk célirányosan és racionálisan - ráadásul finoman - a természet világában. Még nem alakult ki bennünk a technológiai bölcsesség, a technológiai fegyelem, a technológiai gazdálkodás. A környezetpusztítás nem a tudomány és a technika eredménye, hanem azoké a társadalmi döntéseké, amelyek lehetővé teszik, hogy a tudományos és technikai intézmények feltétel nélkül növekedhessenek. Még nem tudjuk, hogyan különböztetjük meg a haladást a növekedéstől, a fejlődést az eszeveszett cselekvéstől. Még nem volt bátorságunk kiszámolni a valódi hasznot és veszteséget, amelyet kereskedelmünk, üzleti életünk és iparunk jelent az összes faj számára. Még nem hoztunk létre olyan kormányzati formát, amelyben a föld nem emberi résztvevői ugyanúgy felemelhetik a hangjukat azokban a döntésekben, amelyek az élőlények közösségének minden tagjának sorsára kihatnak. 

Az a férfi, aki kivezet bennünket ebből a tudatlanságból, bekerül majd fiaink példaképeinek csarnokába."


Átfogó, a szerző személyes sebezhetőségét megérintő módon vállaló elmélkedés a férfilétről: a nők szerepéről a férfi tudatalattijában, beavatási rítusokról az ősidőktől a posztmodern korig, a férfiasság mércéiről, a lélekkeresés zarándoklatáról, amely a férfi legbelsőbb világába vezet, a "hazatérésről" - a hősi erényekről, majd az így újra megszülető férfi találkozásairól: férfiakkal, nőkkel, cselekvő hivatással. 

 

Kiadó Ursus Libris (2009, 2019)
Terjedelem 345 oldal
ISBN 9789639718203

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!