A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát. Elfogadom
Termékek Menü

Szabó Anna: Míg roppan egy utolsót

Ár:
1.990 Ft
Egy magyar - gyermek - anya - pedagógus - nő/asszony belső életének fénytörései a külső történetek szilánkjain át - szépirodalmi formában. Az Igazgyöngy Alapítvány tanítványainak lélegzetelállító rajzaival. 
Menny.:db

Részletes leírás

"Életem felén - vagy mit annak hihettem - úgy tűnt, vége az útnak, legott. Nem így történt. Akkor kaptam a biztatást: tekintsek vissza: hogyan jutottam odáig, s miként lettem azzá, aki vagyok. Gyógypedagógus - egy ideig utazótanár. Ajándékként még mindig három gyerek anyja. (…) A könyvben szereplő írások segítenek a túlélésben - nekem. Cseppjeiben korántsem a tiszta vizű tenger tükröződik. Arcunkat azonban nem csak csillogó tengerszem, hanem pocsolya, hínáros tó vagy a mocsár tenyérnyi szabad vízfelületén is láthatjuk. Ha van bátorságunk ahhoz, hogy nyitva tartsuk a szemünket" (Szabó Anna) 

„Az utazó gyógypedagógus, aki látássérült gyerekkel foglalkozik a legkülönbözőbb állami intézményekben, gyakran szembesül reménytelen élethelyzetekkel. Iskolát agyonnyomó bürokráciával vagy épp pedagógiai „vaksággal”, tehetetlen, nyomorban vergődő családokkal és dacos, kudarcra ítélt gyerekekkel. Ami miatt mégis fénnyel és színekkel telítődnek ezek az írások, az nem más, mint az a nagyon mély és tiszta forrásból fakadó, megértő, cinkos szeretet, ahogy a gyógypedagógus a gyerekekhez viszonyul. A tűpontos együttérzés, melyet a gyerekek érzékeny antennáikkal azonnal megéreznek, és ettől megnyílnak a magasra felhúzott, vastag falak, és megláthatjuk, ki lakik bennük valójában.”  (Részlet Sulyok Blanka Akinek szép a lelkében az ének című recenziójából)

„Megrendítő, felemelő, lesújtó, alázatra intő, hullámvasút - ezek a szavak jutottak eszembe. Sírtam, mosolyogtam, szorongtam, emlékeztem, elhatároztam ... s kezdtem megint elölről a sort a könyv olvasása közben. Szabó Annát még nem ismerem személyesen, mégis úgy hatott, egy unokatestvérem meséli életét, a történeteit. Fonók már nincsenek, de egy asszony kört elképzelhetek, ahol efféle történeteket osztunk meg egymással, mi, NŐK. Ahol nem várunk választ. Ahol a válasz egy sóhaj, egy mosoly, egy könnycsepp, egy észrevétlen szorítás búcsúzásképp az ajtóban. Egy szorítás, ami összeköt.” (Rémán Izabella, a Gyermekkor Ökológiája munkatársa)

A könyvet az Igazgyöngy Alapítvány kis művészeinek rajzai díszítik.

Kiadó OFOE (2016)
Terjedelem 208 oldal
ISBN 9789631250633

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írd meg a véleményedMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő