A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát. Elfogadom
Termékek Menü

Rémán Izabella: Játssz! Ne játékosíts! (E-book)

Ár:
499 Ft
Játssz, hogy érezz, hogy tanulj, hogy élj!
Menny.:db

Részletes leírás

Mi a különbség a szabad játék és a játékosítás között?
Hogyan függ össze a szabad játék, a szabad tanulás és a hivatásban való létezés, a szabad, alkotó munkavégzés?
Milyen minőségek jellemzik az életünket, amennyiben teret engedünk ezeknek?
Miért nem érdemes játékosítani még akkor sem, ha ez rövidebb távon vonzó megoldásnak tűnik?

Kiadó Lelkesedés, Tanulás, Szabadság (2018)
Terjedelem 22 oldal
ISBN 9786150015835

Vélemények

5.00
3 értékelés
5
(3)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2018. 05. 23.
A játék szót sokan és sokféleképpen lejáratták és lenézték már. Ez "gyerekeknek való", vagy "gyerekes" foglalatosság, ellentétben a munkával, ami "nemesít" és "aki nem dolgozik az ne is egyék".
A szemantikus különbségeket a közös nevezővel szeretném eloszlatni. Aki bármit csinál, az tevékenykedik, és minden cselekedetünk egy tevékenység. Minden tevékenységnek önértéke van. Miért? Mert én csinálom, mert általam történik, mert én benne vagyok, és mert én értékes, fontos vagyok, mert szeretem magam, és mert szeretem azokat, akikkel együtt, akiknek a hasznára is tevékenykedem. Mindannyiunk a saját, szívvel végzett tevékenységeiben önmaga, és igaz rá a fenti mondat.
Persze nem mindegyikünk érzi ezt így például a munkahelyén. Nekik kínál és hirdet megoldást a munka világában a játékosítás.
Rémán Izabella írása azt a témát járja körül, hogy vajon a belső motivációból végzett szabad önfeledt játék / tanulás / munka öröme és haszna megismerhető-e a játékosítás eszközeivel megreformált oktatási intézményekben, munkahelyeken, vásárlási környezetben.
Évtizedes HR területen szerzett tapasztalata és kutató lelkesedése a téma iránt nemcsak szakavatottá, de hitelessé is teszi őt a szememben a téma körüljárására.
| 5 / 5 csillag!
2018. 03. 19.
A kiadványban fontos megállapítások világítanak rá arra a tényre, hogy a "mintha" nem egyenlő az "az"-zal, s hogy e kettő között óriási a különbség mind a kiindulópont (hozzáállás), mind a végeredmény, hatás (élmény) tekintetében. Inspirál és arra biztat, hogy továbbra is őszintén, kritikusan figyeljem magam szülőként, folytassam azt a belső párbeszédet, amelyben a fiamhoz való hozzáállásomat és az abból fakadó cselekvéseimet vizsgálom: vajon meghagyom-e saját teljességében és szabadságában, vajon tudom-e a kellő feltételeket biztosítani számára a belülről történő kibontakozásra a feltétel nélküli szeretet és bizalom közegében.
| 5 / 5 csillag!
2018. 03. 19.
Nagyon jó, inspiráló felvetések vannak benne. Kisgyermekes szülőként, toborzással, képzéssel és coachinggal foglalkozó szakemberként egyaránt. Ajánlom a kiadványt mindenkinek, aki ezeken a területeken érintett lehet!