A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát. Elfogadom
Termékek Menü

Melanie Joy, Ph.D.: Hatalomarchia

Ár:
4.590 Ft

Az elnyomás pszichológiájának megértésével a társadalmi átalakulás szolgálatában
Megjelenés: 2021. október 29.

Menny.:db

Részletes leírás

ELŐRENDELÉS: 2021.október 6 - október 27. között. A csomagok feladása 2021. november 2-án történik. 
Előrendelési ajándék: az előrendelési időszakban leadott és kifizetett minden rendeléshez 1 db Melanie Joy: Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg disznókat és viseljük a teheneket könyvet adunk ajándékba!*

Melanie Joy szociálpszichológus és társadalmi igazságosságért munkálkodó aktivista gondolatébresztő könyvében bemutatja, hogyan kondicionálnak bennünket arra a hitre, hogy bizonyos egyének vagy csoportok más egyéneknél vagy csoportoknál morálisan értékesebbek, és ezért más bánásmódban részesülhetnek. A szerző átfogó betekintést ad a hatalom működési dinamikáiba társadalmi, a személyek közötti és a személyen belüli szinten egyaránt. A túlhatalom (hatalommal való visszaélés) modellje minden esetben sérti az integritást és a méltóságot, és egymásba kapcsolódó narratívákon keresztül újratermeli önmagát. 
Melanie Joy könyve részletesen bemutatja a hatalomarchiák működését, hogy ezeket mélységében megértve megkérdőjelezhessük a domináns narratívákat és elkerülhessük azt, hogy a társadalmi átalakulásért végzett munkánkban újrateremtsük ugyanazokat a szerkezeteket, amelyeknek meghaladásán dolgozunk. A szerző bemutatja a hatalomarchia alternatíváját – az együttműködő hatalom modelljét – és a valódi átalakulásban használható eszközöket és szempontokat. 

*Figyelem: az ajándékkönyvet NE tedd a rendelés során a kosaradba, a rendszerünk és munkatársaink automatikusan hozzáadják az ajándékot a csomaghoz. Rendelésenként (felhasználói profilonként) 1 db ajándék könyvet adunk, a rendelés mennyiségétől és össztartalmától függetlenül.

Kiadó Lelkesedés, Tanulás, Szabadság
Terjedelem 192 oldal
ISBN 978-615-81960-0-0

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!