A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát. Elfogadom
Termékek Menü
Épp itt jársz: > Kezdőlap >

Gerald Hüther

Gerald Hüther

André Stern"Minden, ami egy embert támogat, meghív, bátorít, inspirál, hogy egy új, eddig ismeretlen tapasztalatot szerezzen, jó az agynak és ez által a közösségnek" - Prof. Dr. Gerald Hüther – Alphabet című, a nyugati oktatási rendszer válságáról szóló dokumentumfilmben

1951-ben született, nős, 3 gyermek édesapja, és egy unokája van. Egyetemi tanulmányait követően számos kutatásban vett részt, oktatott, műhelyeket és munkacsoportokat vezetett neurobiológiai témakörben. Világszerte elismert agykutató, az agy- és fejlődéskutatás eredményeit nem csak tudományos művekben, hanem a hétköznapi emberek számára is értelmezhető és használható módon prezentálja a mintegy száz önálló kiadványában (tanulmányok, cikkek, könyvek, hangoskönyvek) vagy társszerzőként; nemzetközi konferenciákon, workshopokon tart a közönséget rendkívül inspiráló előadásokat.

2006-ban jelentős intézményi  és oktatásügyi változások hatására újraorientálta szakmai tevékenységét és az egyetemi keretek között zajló kutatás és oktatás helyét új működésformák váltották fel. 2012-ig különböző projektekben és kezdeményezések keretében folytatta a neurobiológiai megelőző kutatásokat, és fáradhatatlan munkát vállalt a kutatások eredményeinek ismertetésében mind tudományos, mind nem tudományos körökben. 2012-ben finanszírozási gondok miatt felszámolták a Neurobiológiai Megelőző Kutatások Intézetének helyt adó anyaintézményt, így szűnt meg az Intézet tevékenysége is.

Prof. Dr. Gerald Hüther azóta tudományos munkatársként vállal megbízásokat és projekt munkákat az őt felkérő egyetemi intézményekben, közéleti projektek és kezdeményezések együttműködő partnere, a szakterületéhez kapcsolódó témákban mind a politika, mind a gazdaság részéről tanácsadói szerepekre kérték fel.  Folytatja munkásságának, a tudomány eredményeinek ismertetését különböző cikkek, tanulmányok, könyvek önálló- vagy társszerzőjeként. Megszólalt az osztrák filmrendező, Erwin Wagenhofer oktatási rendszereink válságát bemutató sikerfilmjében (Alphabet, 2013) és az azonos című könyben, a tudomány oldaláról elemezve a mai oktatási rendszer idejemúltságát, kihívásait és bemutatva a lehetséges kitörési, fejlődési alternatívákat.

 

További inspirációk Gerald Hüthertől: 

 

 

Alphabet film trailer

Gerald Hüther weboldala